Galeri Photo

Check out more our Bisaya Babulang Festival 2009 Photo’s at http://www.bisaya.co.nr

Web Hosting Cheap PHP Plans E-Media TV-Online

52 Responses to “Galeri Photo”

  1. nancy Says:

    gambar mama…

  2. manjan Says:

    lawa la gambar2 no..
    hahaha…
    suang tad pj gad no

  3. gee Says:

    larr…
    manjan tio…

  4. manjan Says:

    aku aro teka teki..
    suang2 barang,
    barang an kalau makin sawad makin kito,
    makin sebak makin njob kito….

  5. ann Says:

    aku pandai….jelama awad & jelama ibak….hehehehe!!!!!!!!!!!

  6. ann Says:

    eh…aku aho sinan soalan…..mcm mbo kan ngisi gambar tengalan salom tio????mcm rudy ….aho gambar yo gad…

  7. bisayaonline Says:

    Aduh muk, sabar ok? still updating!

  8. ann Says:

    tukar gik ka????ba…gium yg terbaik….

  9. bisayaonline Says:

    Selamat hunjung minggu…

  10. gee Says:

    promosi bo p fs website tey..jati2 sj te gat…
    kilak ku promosikan k..heheeh

  11. bisayaonline Says:

    k, Tq Gee. promote Bisaya around the world! hehe..

  12. Jee Says:

    wahhhh….. enjoy bonor ni miun. salom on9 itey aro ngaran kekimu Gee tap pengkalan jawa limbang. he3.. tio pun aro segulun ngaran kekimu tad miri ngaran no Jee. different spelling but similar pronouncing. hu3… takkan la x kenal aku…. Ann brito miun selied? isai gambar hensem no?? jealous bonor aku ngitong dijun . SALAM PI MANAI NO. Peweeeeeetttttt!! you’re cool. buli ngintak no.hp@email? ino pun kalau sudi…………,,,,,,he3….

    COMMENT: kalau buli galakanah lagi anak2 Bisaya jati mompos melayari internet jati. gunakan lah kesempatan itey untuk berinteraksi, kerja yang lebih bermemanfaat lagi spt bertukar fikiran@maklumat dalam bidang pelajaran mahupun kerjaya khususnya. dan kepada yg senior/veteran2 bisaya,janganlah kedekut sangat tentang ilmu. try to share your knowledges and experiences with the senior. supaya dapat meningkatkan lagi ilmu pengetahuan dan pelajaran anak jati bisaya amnya. LONG LIVE BISAYA………….!!!! MABUHAI BISAYA!!! SENTUHAN Anak bisaya IBS COLLEGE Miri.

  13. Ph8rick Says:

    Thanx Jee..Bisaya tad dombo gat ikau?

  14. Jee Says:

    alaa kawan………;) saya ni Jee. anak nakon mo. your niece! Rudy ni kan?

  15. Ph8rick Says:

    Oh, egy! skula dombo kau masa itey ?

  16. Jee Says:

    Rudy ke tey?? kalau ni bukan rudy,sorry….k,he3. Itey jee tap pengkalan jawa. masa itey aku skula pi IBS COLLEGE Miri.

  17. Jee Says:

    ph8rick dombo tey? bisaya tad dombo ikau?

  18. Jee Says:

    wahhhh….. enkoro jop katap? nodop noyo dah ka?

  19. shane J Says:

    wahhh……ada group bisaya gi kat cni. Jee Miri pun ada on9 dalam ni… you’re cool. dombo email ikau Jee? aku kito ngaran ikau p on9 tey??

  20. daling Says:

    hy,for myun segae

  21. ann Says:

    isai jee no????jelama pj???anak isai?????
    jelama bhgn sabak @ sehayo????

  22. Jee Says:

    Itulah dia perpatah mengatakan…tak kenal maka tak cinta….!!!!!!..heee..!heee…!!
    Ikau…ann..bisaya tad dombo gat ikau…?

  23. anak incan Says:

    rudy..juka teh..weh,mcmbokn nmos gmbar p tio teh?galeri photo n photo utk profile mcm ko nh,dy..

  24. Ph8rick Says:

    Onjop kalap namos gamba..webmaster saja kalap

  25. ann Says:

    aku???off course la bisaya tad pj….org2 terkenal lam kampung pj…hehehe…bono2 no jaik no tak…..tapi aku fikir….seluruh jelama pj kenal aku…hehehhehe…so kau maha kau jelama pj….kau anak isai?????

  26. bisayaonline Says:

    terkenal? erk..

  27. ann Says:

    terkenal la…njop patt kau njop kenal aku?????/hahahahhaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  28. Jee Says:

    tagged onjop aro ka p salom others,ph8rick?

  29. raja Says:

    ann tey terkenal la???? i never heard that before!! aku jelama pj pun onjop kenal ikau. dombo la ikau kenal Jee no coz iyo JUNIOR PJ. ko jee no buai dah onjop muli limbang. iyo no kakal gi merantau dunia…………………..miahahaha………..

  30. Dean Says:

    oo yaka?? first time dengar jak si ann ni,ikau terkenal la??? erk..aku jelama pj jrg ngungau pasal ikau… slalu no jelama tkenal tey ,yo suang pandai jelama… ikau onjop kenal Jee ka? alahai…. aku panah kito anak ino… pi miri la.. mun kajun Raja,Jee no kakal merantau dunia. kakal gi skula anak ino… aku pandai anak ino… Jee joking pi uncle muda no saja la&kali 2 no buai onjop tamu…ikau jeles ke…?? hehe..

    COMMENT:Ph8rick,pasal kamus bisaya,, tdk ada nombor ke?? kenapa girl pula ada gambar pakaian tradisional bisaya? mana gambar lelaki berpakaian tradisional bisaya? supaya orang lain boleh tahu tentang pakaian tradisional bisaya laki-perempuan…. LONG LIVE BISAYA!! TQ…..

  31. Raja Says:

    Jee..dombo email ikau?? kemana perginya engkau selama ni hah?? send my regard to Jee&Shane J. suang kawan2 ikau Rindu p ikau ;p Drpd Raja,Dean&Delo(sabah)…

    COMMENT : Ph8rick,kalau buli ikau mesti aro video&gambar couple perkahwinan berpakaian bisaya kita. ok :p LONG LIVE BISAYA!! TQ…….

  32. annie Says:

    hello………bila lagi ada video perkahwinan bisaya asal??

  33. Awa Says:

    cam onjop aro respon jak??

  34. bisayaonline Says:

    I would like to invite Bisaya’s people to Register at http://www.bisaya.co.nr

  35. Jee Says:

    erkk.. raja?? isai tey? do i know u?

  36. shane J Says:

    video & gambar perkahwinan adat bisaya tu memang 1 cadangan yang bagus. I agree with this.. tapi hal ni nak kena tunggu kpd bro ph8rick@bisayaonline@sesiapa yang mengaturkan bisaya blog ni!
    Kalau boleh,maklumat bidang pelajaran & pengalaman dari senior bisaya harus di kemukakan dalam blog internet ini & lebih-lebih lagi kepada JUNIOR yang masih menimba ilmu pengetahuan ingin berkongsi bersama..
    TO SENIOR / VETEREN2 BISAYA..,SHARE YOUR KNOWLEGDES AND EXPERIENCES WITH JUNIOR..;)
    seperti yang di katakan oleh JEE,janganlah kedekut tentang ilmu pengetahuan & dengan cara inilah bangsa anak2 Bisaya akan lebih maju..
    Akhir kata dari saya, Bukalah minda agar berfikiran luas… TQ

  37. shane J Says:

    aku pun onjop kenal Raja tey. isai hah? raja,ikau kelabit / kenyah / kayan? ada half bisaya ke?

  38. Jack Says:

    Jee,shane J, Dean..aro 1 real story kan ku tell pi miun..
    Note: article bonor yang printed pi southern newspaper tapi onjop pandai bila.. Buai dah tey.

    TAKE A DEEP BREATH BEFORE READING THIS

    There was an atheist couple who had a child. The couple never told their daughter anything about the Lord. One night when the little girl was 5 years old, the parents fought with each other and the dad shot the Mom, right in front of the child. Then, the dad shot himself. The little girl watched it all. She then was sent to a foster home. The foster mother was a Christian and took the child to church. On the first day of Sunday School, the foster mother told the teacher that the girl had never heard of Jesus, and to have patience with her. The teacher held up a picture of Jesus and said, ‘Does anyone know who this is?’ The little girl said, ‘I do, that’s the man who was holding me the night my parents died.’

  39. ketambunga Says:

    uikks..xda respon kamu shane… he2

  40. ketambunga Says:

    aikks..napa icon sy sama dgn Awa hah? da org pki email sama dgn sy ke?…..

  41. sha Says:

    allow….An ceta miyun tey kumai?

  42. qhiey Says:

    bono kah no jack…article no……….

  43. qhiey Says:

    jee,mbo kau te………..knal ka aku te ekau????kalau kimuk p.jawa jarang aku njop knal…..isai aa……….jlama ROMAN CATHOLIC kau kh..???

  44. Dean Says:

    Helo..Ya..article si Jack tu memang benar.. banyak orang tahu juga pasal article tu.. Miracle story..Qhiey,member sini da 2 girl yang kamu nak cari. 1 Jee & 1 lagi Gee..Different spelling but similar pronouncing… 2 kekimu sama2 tad P. Jawa.. Si Jee half dr Miri & Gee pula half entah saya pun xkenal.. Napa cari dia? Kenal ke? Dah masuk BSO / BO? coz kat sana senang la chating..sini susah nak delete..

  45. andy bunchuan Says:

    ngapai gambar suang suang untuk lan jati ngintong sama ada kawan jati kah atau esai esai saja

  46. mohd arif Says:

    hai…saya berbangsa bisya yang berasal dari beaufort sabah…mcm sama jak bahasa kita tapi ada juga yng saya tidak paham…tapi biaya tetap biaya,

  47. mohd arif Says:

    ada sikit kesilapan writing k…sory..

  48. sai Says:

    It is so interesting.I wish that I can go there in the next festival.

  49. sai Says:

    Are the many pictures about bisaya culture???

  50. beby(dideq) Says:

    allo,aku pun sokong anik maya banca jati.hrp2 anak2 bsya penakot banca jati p mato dunia k,,,,..esai kn add aku buli la add pi tio; Es_elycia88@yahoo.com

  51. anakjelama Says:

    meriah anak-anak bisaya tio!muncoi dah no,anyway bisaya tetap bisaya,anak-anak bisaya patut majukan banca tengalan,yang kakal belajar, belajar buno-buno,yang kakal keraja,keraja rajin-rajin,adang pandai katab swat saja tapi njob aro tindakan.adang mengharapkan keraja kadai handphone ino kalab majukan bisaya,paduhal banca lain sadu sudah ngapung jati,adang kajun jati yang berjaya ino sabab yoro jelama kina atau suang usin,kejayaan jati bisaya tad diri sendiri;perubahan diri,kalau dah diri sendiri ino kalab berubah persepsi maya berjaya aguno kalab ngubah keluarga dan banca jati,so,tepuk dada tanya akal lah…..

  52. Aku Bisaya Campur Says:

    Bangga eyh..hebat bisaya..harap2 makin adau makin hebat tad banca lain..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: